Supersnelle en betrouwbare verbindingen met glasvezel van Brightfiber

Brightfiber: Hoe werkt het?

 • Overal beschikbaar
  Glasvezel van Brightfiber is beschikbaar voor bedrijventerreinen overal in Nederland. Brightfiber heeft toegang tot alle commercieel beschikbare glasvezel-backbones in Nederland, waar we over onze eigen dedicated kanalen beschikken. Dat betekent dat uw complete datatransport via glasvezel verloopt, tot aan de internationale internethubs, die op hun beurt ook weer exclusief met glasvezel verbonden zijn. Brightfiber kan zo elk bedrijventerrein aansluiten, ook al is het “afgelegen” gesitueerd. Ons netwerk staat 100% los van KPN en is dus goed te gebruiken in een High-availability oplossing waar een backuplijn echt onafhankelijk moet zijn.

 • Symmetrie
  Best raar, als je er over nadenkt. Stel u de volgende situatie voor: u wilt een pakketje ophalen in Eindhoven. Daarbij mag u met 120 km per uur over de A2. Maar dan moet u een pakketje bezorgen bij hetzelfde adres. En dan blijkt dat u niet harder kunt dan 40! Als u kijkt naar de prestaties van uw koper- of kabel dataverbinding, dan zult u zien dat de downloadsnelheid aanzienlijk hoger is dan de uploadsnelheid. En dat is een behoorlijke handicap bij het werken in de cloud of met Software as a Service. Glasvezelnetwerken zijn volkomen symmetrisch: de upload en downloadsnelheden zijn gelijk. En dat wordt met de dag belangrijker.

 • Ongedeelde bandbreedte
  Wat u niet ziet, maar wel merkt aan de prestaties van uw traditionele dataverbinding, is dat die vrijwel altijd gedeeld wordt met anderen. De digitale verkeersleiding leidt dat wel in goede banen, maar bij grote drukte treedt eenvoudigweg vertraging op. Met glasvezel van Brightfiber krijgt u uw eigen bandbreedte toegewezen. Dat is úw datasnelweg, die u met niemand deelt.

 • Robuuste eenvoud
  Het dataverkeer groeit exponentieel en blijft dat doen, de komende decennia. Dat koper- en kabelverbindingen dit nu nog kunnen verwerken, is het resultaat van slimme technische toevoegingen. Maar bij elke toevoeging worden de verbindingen complexer en kwetsbaarder voor soms omvangrijke en langdurige storingen.
  De transportcapaciteit van glasvezel kent eigenlijk geen grenzen. Technische add-ons zijn overbodig. Dat maakt glasvezelnetten niet alleen supersnel, maar ook eenvoudig en robuust.

Contactgegevens

Brightfiber
Safariweg 25-31,
3605 MA Maarssen

Postadres:
Postbus 7072,
3502 KB Utrecht
Nederland